Cursus info

EHBO Vereniging Koog-Zaandijk

Kijk op onderstaande site of uw zorgverzekeraar een vergoeding geeft op het lesgeld!

De complete EHBO cursus incl. EHAK. start 9 januari 2019

Nieuw is dat Eerste Hulp aan kinderen hierin is opgenomen.

Het minimale aantal deelnemers voor deze cursus is 4 en de minimale leeftijd is 15 jaar.

Op woensdagavond van 19.30 tot 22.00 De eerste avond graag om 19.15 aanwezig zijn.

De cursus bestaat uit 11 lessen en een examenavond.

Locatie: Gereformeerde Kerk - de Ontmoeting

Parklaan 1

Zaandijk

De cursusprijs is 199,-* en is inclusief alle benodigheden en examenkosten en inclusief EHAK !.

U leert alles wat u moet weten om adequate Eerste Hulp te verlenen en te kunnen reanimeren:

- Anatomie van het menselijk lichaam

- Stoornissen in het bewustzijn, de ademhaling en de bloedsomloop

- Stilstand van de bloedsomloop

- Het oog

- Vergiftiging

- Elektriciteitsongevallen

- Letsels door koude en warmte

- Uitwendige wonden

- Shock

- Brandwonden

- Kneuzing en verstuiking

- Botbreuken en ontwrichting

- Verbandleer

- Kleine ongevallen

- Reanimatie

- Training tot AED bediener ( Automatische Externe Defibrillator)

- EHAK

* Eerste Hulp aan Kinderen start 12 september 2018

De cursus is zeer toepasselijk voor ( groot-)ouders en personeel van bijvoorbeeld kinderopvang centra .

Tijdens deze opeiding leert men hoe te handelen bij ongevallen, en de beslissing te nemen om zelf te behandelen of naar arts of ziekenhuis toe te gaan. Tevens wordt geleerd hoe men een kind moet reanimeren en zo misschien het leven kan redden.

De duur is 5 woensdagavonden van 2 ½ uur en de cursusprijs is 90 euro* dit is inclusief: *boek, *examengeld, *materiaal *koffie of thee in de pauze.

*certificaat van het Oranje Kruis

De geldigheidsduur van het certificaat is 2 jaar en kan telkens met 2 jaar worden verlengd door jaarlijks 1 herhalingsles te volgen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

* Reanimatie-cursus cursus 1 = 29 augustus 2018 en 5 september 2018

cursus 2 = 20 maart 2019 en 27 maart 2019

NIEUW: De cursus wordt nu ook in Buurtcentrum de Vuister gegeven.

De cursusduur is 2 avonden van 20.00 tot 22.00 uur

De cursusprijs is 50 euro* incl. boekje en certificaat,koffie of thee

Schrijft U zo snel mogelijk in want er kunnen per cursus maximaal 6 personen deelnemen.

* Jaarlijkse herhalingsles EHAK

De jaarlijkse herhalingsles ( 1 les) kunt u ook bij ons volgen als u ergens anders de volledige cursus EHAK gevolgd hebt. Wij vragen wel een verklaring van de instantie waar u cursus hebt gevolgd.

De kosten voor de herhalingsles zijn 16,50 euro* en is op woensdagavond.

* Jaarlijkse herhalingsles Reanimatie

Dit is een herhalingsles voor mensen die al in het bezit zijn van een reanimatiecertificaat.

Dus al eerder een cursus reanimatie hebben gevolgd.

De kosten voor de herhalingsavond zijn 16,50 euro*

Bent u al gediplomeerd EHBO'er en wilt u bij onze vereniging de gevorderde lessen volgen?

Geen probleem! Meldt u aan!

Wij vragen u dan wel lid te worden van onze vereniging.

Het lidmaatschap bedraagt 40 euro per jaar inclusief koffie en thee in de pauze.

De kosten voor de verlenging van het diploma, zijn niet inbegrepen en bedraagt 16,50, 1x per 2 jaar.

Ook hievoor vragen wij weer een verklaring van de instantie waar u eerst de lessen hebt gevolgd.

*Restitutie van betaald cursusgeld is helaas niet mogelijk, behalve in overlegbare uitzonderlijke gevallen.